100 OBLETNICA DELOVANJA SOROPTIMIST INTERNATIONAL

Odkar je bil  Soroptimist International ustanovljen leta 1921, so se članice  ukvarjale z reševanjem  pravic žensk, njihovega izobraževanja in postavitvi njihovega  mesta v družbi.  Danes smo močna mednarodna mreža približno 70.000 žensk, ki so močne in učinkovite zagovornice pravic žensk in deklet.

Danes je Soroptimist International of Europe, največja od petih federacij Soroptimist International, sestavljena iz približno 31.500 žensk po Evropi, na Bližnjem vzhodu in na Karibih. Nacionalne zveze in klubi Soroptimist International of Europe vsako leto sprožijo, podpirajo, financirajo in izvajajo več kot 4000 projektov za milijone evrov. Naše članice  delujejo v svojih skupnostih in zunaj nje, da bi zagotovile konkretno in praktično pomoč ženskam in dekletom.

Dogodki ob  100. obletnici  so  potekali med 1. in 3. oktobrom 2021. Po Evropi so bila zasajena drevesa, s čimer smo dale  majhen prispevek k reševanju našega planeta in nas spomnilo, da je bil prvi Soroptimist klub ustanovljen za reševanje dreves sekvoje.

Vsak  Soroptimist klub je obeležil to jubilejno obletnico na svoj način. Me smo  slavni  obred počastile s tradicionalnim prižiganjem sveč z izrečenimi dobrimi mislimi za vse pomoči potrebnim.