2008

Ponovoletno srečanje na Lentu, januar 2008

2008_01_ponovoletno_srecanjeV sredo, 9. januarja 2008, so se članice Kluba Soroptimist International Maribor srečale v Gala žaru na Lentu. Srečanja so se udeležile tudi članice Kluba Soroptimist International iz Ptuja. Po prijetnih pogovorih in srečolovu so se dogovorile, da bodo v prihodnjih mesecih sodelovale tudi pri glasbenih prireditvah v Ptuju in Mariboru. (Irena Sapač)

 

Razstava Marka Chagala v Zagrebu, marec 2008

2008_03_zagrebNa povabilo kluba iz Zagreba smo si ogledale, 2. marca, razstavo Marka Chagala v Zagrebu. Srečanja so se udeležile članice klubov iz Zagreba, Ljubljane, Maribora in Sarajeva.

Po ogledu razstave smo v prijetnem razgovoru spoznale članice Soroptist kluba iz Sarajeva in upamo, da bomo z njimi tudi sodelovale v kakšnem skupnem projektu.

 

Dobrodelni koncert na Ptuju, marec 2008

2008_03_ptujDne 8. marca smo se udeležile dobrodelnega koncerta na Ptuju, ki ga vsako leto pripravijo članice kluba Soroptimist Ptuj. Na koncertu so sodelovali znani slovenski umetniki. Po prireditvi, ki je potekala v viteški dvorani ptujskega gradu, smo se udeležile še zakuske in prodaje slik ptujskih slikark in slikarjev. Z zbranim denarjem bodo ptujske članice Soroptimist kluba prispevale k nakupu osebnega dvigala na Ptujskem gradu.

 

Ogled predstave Carmen v SNG Maribor, marec 2008

2008_03_predstava-carmenV soboto, 8. marca 2008, si je 10 članic Kluba Soroptimist Maribor s 15 članicami Kluba Soroptimist Leoben in Kluba Gradec ogledalo predstavo Carmen v SNG Maribor. Pred predstavo so članice Kluba Maribor prijazno sprejele goste iz sosednjih klubov v Gledališki kavarni, predstavile so jim znamenitosti Slomškovega trga, Stolnico in Glavni trg ter se z njimi pogovarjale ob prigrizku v Restavraciji Rotovž. Članice Kluba Gradec so članice drugih klubov povabile na prireditev v mesecu oktobru 2008. (Irena Sapač)

 

Tradicionalno srečanje v Ljubljani, april 2008

2008_03_ljubljanaDne 6. aprila smo se udeležile tudi tradicionalnega srečanja v Ljubljani. Srečanje se je pričelo z obiskom koncerta  / G. F. Handel – Mesija / v Slovenski filharmoniji. Po koncertu smo ob skupnem kosilu in v prijetnem razgovoru spoznale še članice klubov iz Celovca, Beljaka in Čedada.

 

Predavanje razvoj človeškega zarodka, april 2008

2008_04_predavanjeV četrtek, 17. aprila 2008 so članice Kluba Soroptimist International Maribor in povabljene članice drugih klubov v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor poslušale zanimivo predavanje predsednice Kluba Soroptimist Ptuj Vidke Petrovič z naslovom Razvoj človeškega zarodka. (Irena Sapač)

 

Slikarska razstava Christine Wagner, junij 2008

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V sredo, 4. junija 2008, so si članice Kluba Soroptimist International Maribor in povabljene gostje v razstavišču Had Pokrajinskega arhiva ogledale razstavo slik soproge bivšega veleposlanika Republike Avstrije v Sloveniji gospe Christine Wagner. (Irena Sapač)

 

Predavanje Življenje in delo kiparja Ivana Meštrovič, junij 2008

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V sredo, 4. junija 2008, so članice Kluba Soroptimist International Maribor in povabljene gostje v Pokrajinskem arhivu poslušale zanimivo predavanje prof. Dunje Bezjak o življenju in delu hrvaškega kiparja Ivana Meštroviča. (Irena Sapač)

 

Ribji piknik na Ptuju, junij 2008

Dne 10. junija 2008 sta se predsednica Kluba Soroptimist Maribor Ivona Prosen in članica Sonja Juriga Šilih udeležili ribjega piknika, ki so ga organizirale članice Kluba Soroptimist International Ptuj. (Irena Sapač)

 

Kulturne znamenitosti Ljubljane, junij 2008

2008_06_15_ljubljanaV nedeljo, 15. junija 2008 so se članice Kluba Soroptimist International Maribor odzvale prijaznemu povabilu Magde Tovornik in si ogledale razstavo arhitekturnih plakatov v parku Tivoli, razstavo impresionistov v Narodni galeriji, stolno cerkev, se peljale z gondolo na grad in se sprehodile po stari Ljubljani. (Irena Sapač)

 

Srečanje ob 15-letnici kluba Soroptimist Maribor, september 2008

V soboto, 27.9.2008, je Soroptimist Klub Maribor organiziral srečanje klubov iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije, ki je bilo posvečeno 15-letnici Kluba Maribor. Članice so se zbrale na Slomškovem trgu. Nato so si ogledale zbirke Pokrajinskega muzeja Maribor in razstavo mag. Nevenke Žlender Krpanke – Patchwork v Pokrajinskem arhivu Maribor.

S srečanjem so nadaljevale na posestvu Meranovo. Sedanji predsednici Kluba Maribor Ivoni Prosen in prvi predsednici Kluba Maribor Levini Hribernik so po kratki predstavitvi 15-letne zgodovine čestitale predsednice klubov Bruck, Lipnica, Zagreb, Zagreb-Center, Ljubljana in Ptuj.

Vse udeleženke in udeležence srečanja, ki jih je bilo 35, je pozdravil dekan Fakultete za kmetijstvo prof. dr. Jernej Turk. (Irena Sapač)

 

Obisk Kluba Soroptimist International iz Islandije, oktober 2008

2008_10_09_islandV četrtek, 9. oktobra 2008, je obiskalo Klub Maribor 21 članic kluba Soroptimist International iz Islandije. V Sloveniji so preživele en teden. Bile so tudi gostje klubov Soroptimist iz Ptuja in Ljubljane. V Mariboru so si ogledale kulturne spomenike v mestnem središču, med njimi mariborski grad, vodni stolp, sinagogo in sodni stolp. Občudovale so 400-letno trto na Lentu in se povzpele na stolp stolne cerkve. Prijetno druženje s članicami Kluba Maribor so nadaljevale v gostilni Pri treh ribnikih, kjer so predstavile humanitarno delo v svojem klubu. Gostiteljicam iz Maribora so se zahvalile z lepimi islandskimi pesmimi ter nadaljevale pot v slovensko primorje. (Irena Sapač)

 

Predstavitev delovanja Hospic Maribor, november 2008

2008-11-hospicV sredo, 12. novembra 2008 je v prostorih Pokrajinskega arhiva Maribor g. Majda Brumec članicam Kluba Soroptimist Maribor predstavila delovanje Hospica Slovenija. Hospic je nevladna humanitarna organizacija, ki podpre ljudi v trenutkih nemoči sprejemanja življenjske resnice, da se nekomu življenje izteka. Od ustanovitve društva leta 1995 je njegovo poslanstvo sočutna, celostna oskrba umirajočih in njihovih svojcev, ki se po smrti nadaljuje s podporo žalujočim otrokom, mladostnikom in odraslim. Hospic je zavezan prepričanju, da naj ne bi nihče umiral sam in v strahu pred hudim trpljenjem, saj ima vsak pravico in možnost do učinkovitega lajšanja vseh težav in dobre paliativne oskrbe. (Irena Sapač)

 

Novoletno srečanje na Ptuju, december 2008

2008-novo-leto-ptujV torek, 2. decembra 2008, so se članice kluba Soroptimist Internacional  Maribor udeležile srečanja s ptujskim klubom v gostilni Ribič na Ptuju. Po prijetnem druženju in srečelovu, so se dogovorile tudi o sodelovanju na kulturnem področju v letu 2009. (Danica Jenčič)

 

Novoletna obdaritev v Varni hiši, december 2008

2008-novo-letoDne 29. decembra so članice kluba Soroptimist Internacional Maribor obiskale Varno hišo.

Prinesle so darila za dedka Mraza in jim zaželele prijetno praznovanje ter še naprej uspešno sodelovanje s humanitarnimi društvi. (Danica Jenčič)