Poslovila se je Roza Mlakar Kukovič

screen-shot-2016-10-12-at-19-37-29Od nas je poslovila naša draga Roza Mlakar Kukovič. Njene misli in dejanja so bogatila delo našega kluba, zato jo bomo močno pogrešale.

ZMERAJ NEMIRNA KAKOR NEBO
OD PRVIH DO ZADNJIH ZVEZD,
UJELA JE V SVOJO DROBNO ROKO
ŠE SVOJO IN MOJO POVEST
(Kajetan Kovič)

Miren sen, draga Roza

 

OBVESTILO
Pogreb pokojnice bo v ponedeljek, 17. oktobra, ob 14.15 na pokopališču Dobrava.

OSMRTNICA
screen-shot-2016-10-26-at-13-04-50

 

 

 

 

 

ROZI V SLOVO
Ne morem verjeti, draga Slavica, da lahko človek kar odide, kot da bi se razblinil v močni svetlobi.
In potem ostane le še spomin, spomin na dobro in toplo osebo.
Miren sen, draga Roza.
Milena
S hvaležnostjo do predanega dela in pomoči našemu klubu, se je bom spominjala.
Janja
Iskreno sožalje vsem Soroptimiskam in tudi družini gospe Roze.
Vsak odhod nas znova spomni na to, da je naše življenje le začasno posojilo, ko nekdro umre se vedno vpršam kaj bi sedaj rekla ga. Roza,
najbrž, da nič ne obžaluje, da bi lahko doživela še veliko in da je imela rada vse trenutke, ki jih je lahko živela sama, z nami, z družino, v Mariboru.
Naj počiva v miru in vedno živi v naših spominih nasmejana.
Suzana
Drage vse, ostajam brez besed – tako hitro, veliko prehitro je odšla. Zelo jo bom pogrešala. Moje globoko in iskreno sožalje vsem njenim. Sem še vedno v Kanadi, ob tej boleči izgubi pa v mislih z vami vsemi.
Nada
Roza, vem, da nas boš spremljala iz povsem novega sveta, in pri našem poslanstvu boš v mislih z nami, naj te angeli objamejo.
Dita
Draga Slavica in Soroptimistke, tudi mene je presenetil in pretresel tvoj mail s sporočilom o Rozinem slovesu. Z njo sem odlično sodelovala v najinem (in tvojem Slavica) skupnem mandatu in tudi potem sva vedno našli kakšno skupno temo za prijeten klepet ob naših druženjih. V zadnjem času tudi o hrani in bolezni. Iskreno sožalje vsem njenim.
Martina
Drage moje, trenutek, ko sem izvedela, da Roze več ni med nami je povzročil nemoč in veliko žalost v mojem srcu. Pogrešala jo bom in verjamem, da jo bomo pogrešale vse.
Ivanka
Zelo, zelo sem bila žalostna že nekaj časa, ko mi je Roza sama povedala, da ni izhoda. Sedaj sem žalostna in pomirjena hkrati, saj draga Roza ne trpi več in upam da v miru počiva med angeli. Nikoli je ne bom pozabila. Draga Rozi počivaj v miru!
Tanja
Spoštovane! Človekove usode in naša življenjska pot so neznanke – prav verjetno z namenom, ki nam ni vnaprej znan, a žal se prehitro dotakne tistih, ki so veliko dobrega ustvarili na tem zemeljskem svetu.
Globoko sem pretresena ob današnji žalostni novici – verjamem že od materine smrti, da bitja ne odidejo kar neznano – prav gotovo se nekoč vsi srečamo, naj bo naši R O Z I, ki je to verjela, BOG še posebej milostljiv in jo sprejme v SVOJE ZAVETJE, saj si to po zemeljskem življenju nadvse zasluži.
Globoko sočustvujem z vami vsemi.
Majda Andric
Drage Soroptmistke, seveda smo vedele in vendar smo upale … Zakaj se zavemo vse vrednosti nekoga šele takrat, ko ga izgubimo …?
Zdaj se je poslovila in nam zapustila veliko dobrega in številne lepe skupne spomine.
Roza je do zadnjega razmišljala tudi o nas in naših aktivnostih in še vedno prihajala z dobrimi idejami. S svojim delom je kot članica in kot predsednica v klubu zapustila zelo globoko sled.
Roza, o tebi razmišljam s hvaležnostjo, s spoštovanjem in žalujem za teboj skupaj s tvojo družino in skupaj z nami vsemi v klubu.
Počivaj v miru …
Levina
Ko sem, Slavica, dobila tvoje sporočilo, nisem mogla verjeti napisanemu. In Tanja, ko si prejšnji teden pripovedovala, da je Rozi slaba, zelo slaba, si sploh nisem mogla predstavljati, da je tako zelo slaba. Zato me je novica pretresla.
V klubu sem kratek čas, vanj pa me je sprejela prav Rozi. Skupaj s tabo, Tanja. Spominjam se njenih toplih oči, s katerimi me je opazovala, kadar sva se pogovarjali, in širokega nasmeha, pa umirjenega načina govorjenja … Vse to bom obdržala v spominu …
Prosim, prenesita tudi moje iskreno sožalje vsem njenim bližnjim.
Darja
Drage Soroptimistke, pretresena sem, globoko užaloščena.
Naše Roze nisem poznala tako dolgo kot ve, drage Soroptimistke, a v meni pušča globoke, neizbrisljive sledi.
Roza, pogrešala bom tvojo predanost delu, tvojo človečnost in toplino, tvoj optimizem in vero, da lahko vsak od nas prispeva svoj kamenček k mozaiku boljšega jutrišnjega dne. Boljšega za vse.
Roza, pogrešala bom tvojo pokončnost tudi takrat, ko bi drugi klonili.
Počivaj v miru.
Moje globoko sožalje vsem njenim dragim.
Cvetka
Drage Soroptimistke, zelo sem pretresena ob izgubi naše drage Roze. Na žalost me ne bo na pogreb, saj sem službeno odsotna. Bom ves čas v mislih z vami.
Sonja

Drage Soroptimistke! Pretresla me je kruta resnica in obenem opomnila kako tanka je nit med življenjem in smrtjo, med zdaj in večnostjo. Draga Roza bo z ljubeznijo in hvaležnostjo zapisana v naših srcih, predvsem pa nas bo spremljala njena prijateljska beseda in iskrena volja pomagati ljudem v stiski. Vsem njenim domačim izrekam globoko sožalje!
Mira

Dobrota tvojih rok ne mine,
čas ohranja nam spomine.
Zelo smo bile presenečene in žalostne, ko smo v Večeru prebrale, da je umrla naša sestra Roza! Najbolj jo bomo ohranile v spominu kot prijetno in veselo sogovornico na letošnji pustni obariadi na Ptuju! V mislih bo ostala z nami! Vsem izrekamo iskreno sožalje!
Sestre Soroptimist kluba Ptuj

 

SLOVO

Majhna, čisto majhna pesem je šla.
Ob prvem mraku po ozki stezici in se izgubila.
V polju zelenem.
Kdo ve, diši zdaj po trobenticah,
Ali po maku,
Diši po plavici.
Ali pa naznanja zlato jesen,ki pobarva naš sen in naše življenje.

Tisto jesensko jutro, ko se je sonce pripravljalo, da te poboža s sončnimi žarki in ti zaželi dobro jutro, se je ustavilo tvoje srce, draga Rozi. Toliko je spominov, ki so križali naše poti …

Bila si predsednica kluba Soroptimist Maribor v času, ko smo praznovale 20 rosnih let. Komaj tri leta so minila od takrat in v vabilu smo brali tvoje besede.

Ko je pred 20 leti v nežnem zelenju pomlad na široko odprla vrata, se je prebudil prvi klub Soroptimist Internacional v Sloveniji. S ponosom si povedala, da smo ga ustanovili prav v Mariboru. Odlično in brezhibno si s svojo ekipo izpeljala zahtevni program in praznični dan. Uspelo ti je in veselili smo se s teboj. Tvoj čut in predanost za humanitarno delo je bil izjemen in občudovanja vreden.

V letu praznovanja si pomagala ustanoviti Soroptimist klub Celje, ki je zaživel v njegovi humanitarni dejavnosti.

Ves čas je tvoj nalezljivi optimizem gradil nove ideje, nove misli, nove humanitarne projekte. Sledili smo ti. Nazadje sta s kolegico Levino prevzeli skrb nad mladimi na Srednji zdravstveni šoli.

Čeprav je postajal tvoj korak vedno bolj utrujen in tvoj glas vse tišji, si nam še pred nekaj dnevi odprla pot v novo humanitarno dejanje. S tvojo pomočjo bomo pomagali družini, ki živi v hudi stiski in v težkih razmerah. Hvala, draga Rozi.

Mnogo lepih in bogatih spominov ostaja, imajo jih tudi ptujske Soroptimistke.

Jesen je. Prišla bo zima in za njo zacvetela pomlad. Kljub letnim časom vez med nami in teboj ne bo pretrgana, skrbno jo bomo negovali naprej: ostal bo spomin na dobro in plemenito osebo. Zgledno bomo nadaljevale tvoje delo, uresničevale tvoje ideje.

Na spletni strani kluba Soroptimist Maribor so zbrane misli in izražena sožalja družini, ki povedo, kako smo te imele rade. Zatorej miren sen, draga Rozi.

dr. Slavica Tovšak
(ob poslednjem slovesu, 24. oktobra 2016)