Celjski dobrodelni koncert - Umetnost povezuje

IMG_4295
Cveta Kovačič, predsednica SI Celje

Tri Soroptimistke iz Maribora, Slavica Tovšak, Janja Postružnik in Dita Kastelic, so se udeležile dobrodelnega koncerta Umetnost povezuje, ki ga je organiziral Humanitarni klub Soroptimist Celje.

Na odru v Celjskem domu so se zvrstili mladi glasbeniki in recitatorji. Prisluhnili smo glasbi in pesmi štirih izvajalcev, ki so v ruščini izvajali IMG_4308spekter priljubljenih ruskih ljudskih pesmi (Julija in Andrej Lobanov, Nataša in Aleksej Ermakov), Evi Vrečko iz Glasbene šole v Celju, plesalkam iz društva Harlekin, pevkam dekliškega pevskega zbora iz Celja, ter solistkam. Program so povezovale dijakinje Gimnazije Celje.
IMG_4298Zbrana sredstva so celjske soroptimistke namenile štipendiranju mlade umetnice Ane Sofye Levačič Yagnyukove, ki je študentka klasične kitare v Nurnbergu. Je vsestranska glasbenica, saj igra tudi balalajko, prečno flavto in poje. Za uspešno nadaljevanje študija potrebuje kakovostno kitaro, saj si študij financira sama. Celjanke menijo, da si s svojim delom in nadarjenostjo zasluži pozornost in podporo.