Koncert ZANJO

Koncert ZANJO prireja Humanitarni Soroptimist klub Maribor v sodelovanju z Narodnim domom, v sredo, 16. marca 2016. Dobrodelni GALA koncert, ki bo v dvorani Union v Mariboru, bo izvajal Simfonični orkester SNG Maribor, pod dirigentsko taktirko Žive Ploj Peršuh. Koncert bo popestrila mlada pianistka Anastazija Vezonik, študentka četrtega letnika Visoke šole za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Koncerti so naša stalnica, doslej smo jih organizirali že 23, od tega 8 simfoničnih.Plakat_2016Plakat_2016Plakat_2016 70x100tiskPlakat_2016 Plakat

Soroptimist International je mednarodno združenje poklicno uspešnih in družbeno aktivnih žena, ki delujejo na področju izboljšanja človekovih pravic in položaja žensk. Združuje 100.000 članic v 130 državah po vsem svetu.

Mariborski klub je bil kot prvi slovenski klub ustanovljen 20. marca 1993 in šteje 23 članic. V slovenskem prostoru delujejo še Klub v Ptuju, Celju in Ljubljani. Kluba v Ptuju in Celju sta nastala na pobudo mariborskega združenja soroptimistk.

Skupni cilji vseh članic klubov se odražajo v humanitarni pomoči, ohranjanju visokih etničnih standardov, izboljšanju položaja žensk, uveljavljanju duha prijateljstva in medsebojne pomoči.

Naš humanitarni klub je usmerjen v pomoč ženskam in otrokom, podpira pa tudi obetavne glasbenike pri njihovem študiju. Med drugim so bili naše pomoči deležni znani glasbeniki kot Luka Šulič, Adriana Magdovska, priznana mlada operna pevka Nika Gorič in drugi.

Med projekti, ki so naša stalnica je pomoč Varni hiši, katere ustanoviteljice smo, pomagali smo Zavodu Naprej, sodelujemo z osnovnimi šolami, Srednjo zdravstveno in kozmetično šolo v Mariboru. Dijakinje slednje nam pomagajo pri organizaciji in izvedbi vsakoletnega prednovoletnega bazarja. Sredstva smo zbirali tudi za Mladinski dom v Mariboru in Hospic.

Del zbranih sredstev letošnjega koncerta bomo namenili združenju Europa Donna.

Slavica Tovšak, predsednica Kluba Soroptimist Maribor

 

Vabilo

 

 

Dodaj odgovor