Pobarvajmo svet oranžno

 

Vsi si želimo lep in harmoničen svet, kjer bomo mi, naši otroci , sosedje, znanci, neznanci,……  živeli v miru. Žal, vedno ni tako. Veliko ljudi trpi in najslabše si je pred trpljenjem drugih zatiskati oči.Veliko nasilja je skritega, zato ne moremo vedno posredovati,vendar pa lahko vedno POKAŽEMO IN SPOROČAMO, DA NASILJA V NIKAKRŠNI OBLIKI NE SPREJEMAMO.

Združeni narodi so razglasili 25. november za dan boja proti nasilju nad ženskami.Soroptimistke, iz vsega sveta ,pa razširjamo kampanjo pod imenom : Pobarvajmo svet oranžno. Kampanja traja do 10 decembra, ko praznujemo dan človekovih pravic.V teh dneh se po celem svetu odvijajo  dogodki, ki na najrazličnejše načine pripovedujejo vsem, da si želimo lep, boljši svet, brez nasilja.Za simbol lepšega sveta je razglašena Oranžna barva.

Tudi v našem  Soroptimist klubu Maribor smo se priključile kampanji .

Pri realizaciji postavitve umetniške razstave, ki jo je organiziral CZD smo finančno in moralno podprle projekt, saj razstava govori o zlorabljenih in zapostavljenih ženskah, ki so se uprle nasilju.Razstava je bila na ogled do 30.11.2019 v Univerzitetni knjižnici Maribor.

Na simbolnem nivoju smo pozvale vse prisotne, naj se skupaj z nami fotografirajo z oranžno pomarančo v roki, in s tem sporočijo svetu, da nasilja v nobeni obliki ne toleriramo. Fotografijo smo posredovali  na svetovno medmrežje in s tem sporočili svetu, da je tudi Maribor mesto , ki si želi lepši svet za vse.Vsi, ki so bili na otvoritvi, te, za nas tako pomembne razstave, so z zanimanjem prisluhnili našemu sporočilu in nas ,v ideji ničelne toleranco do nasilja ,podprli.

Razstavljalcem  v imenu našega  Soroptimist kluba  Maribor čestitam za razstavo , ženskam, ki so vam zaupale svoje zgodbe pa se zahvaljujem za izreden pogum in moč.

Za Klub SI Maribor

Predsednica Petrina Vake