Mariborske Soroptimiske med učenci OŠ Gustava Šiliha

Soroptimistke z deklico Vanjo, njeno učiteljico Nušo Šmid in ravnateljico Milojko Šmid ob predaji priložnostnega čeka

Članice Kluba Soroptimist Maribor, humanitarne organizacije, so v četrtek, 11. maja 2017, obiskale učence OŠ Gustava Šiliha. Ravnateljici Milojki Sevšek je predsednica kluba dr. Slavica Tovšak izročila ček v vrednosti 3.642 EUR. Gre za donacijo, ki je bila v celoti namenjena učencem šole, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Vanji je elektonska leča močno olajšala učenje

Razveselili so Nežo, ki ji bo posebej prilagojeno dvigalo pomagalo in ji olajšalo gibanje ter Vanjo, ki ji bo posebna elektronska leča pomagala pri branju in učenju. Zagotovo sta bila vesela tudi učenca iz socialno ogroženih družin, ki sta z zbranim denarjem lahko poravnala obveznosti za šolsko malico in kosilo.

Kako deluje naprava, je Vanja ponosno  pokazala tudi ravnateljici

Članice kluba, ki bo prihodnje leto praznoval 25 let, so aktivne na številnih področjih. Z denarnimi sredstvi, zbranimi od priprave koncertov, donatorjev, bazarjev, pomagajo Varni hiši, Hospicu, nadarjenim glasbenikom, otrokom iz socialno ogroženih družin in seveda OŠ Gustava Šiliha. Za nakup elektronske leče gre zahvala predvsem Dravskim elektrarnam, ki znajo prisluhniti humanitarnim organizacijam in stiskam tistih, ki nimajo dovolj sredstev, da bi pomagali otrokom, ki jim določeni pripomočki polepšajo življenje.