2009

Dobrodelni gala koncert v dvorani Union, januar 2009

V torek, 13. januarja 2009 je Klub Soroptimist International Maribor organiziral skupaj z Društvom ustvarjalcev sodobne slovenske kulture dobrodelni gala koncert. Pod taktirko dirigentke Žive Ploj Peršuh so se predstavili trobilni trio Triumvirat, orkester Festine z Luko Šuličem ter damski komorni orkester Musidora z Andrejem Žustom, Nastopil pa je tudi dramski igralec Viktor Meglič. Izkupiček dobrodelnega koncerta so članice kluba namenile trem mladim glasbenikom za izpopolnjevanje v tujini. Koncerta , ki je bil posvečen 15-obletnici Kluba Soroptimist Maribor, se je kot častni gost in slavnostni govornik udeležil predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro. (Irena Sapač)

 

Tradicionalno srečanje v Ljubljani, april 2009

2009_4_ljubljana1V nedeljo, 5. aprila 2009, sta se dve članici Kluba Soroptimist Maribor udeležili tradicionalnega srečanja klubov v Ljubljani. Srečanje smo pričele z obiskom koncerta v Slovenski filharmoniji.

Simfonični orkester RTV Slovenija je z dirigentom Matejem Bekavacem izvedel dela J. S. Bacha, G. Kanchellija in Richarda Straussa.

2009_4_ljubljana2Po koncertu smo se na skupnem kosilu pogovarjale z udeleženkami srečanja iz Ljubljane, Zagreba, Beljaka, Celovca, Čedada in Islandije o delu in načrtih njihovih klubov. (Irena Sapač)

 

 

Predavanje mag. Pavle Mlinarič na temo “Mobing”, maj 2009

2009-5-6-mobing-1V sredo, 6. maja 2009, so se članice kluba Soroptimist Maribor udeležile zanimivega predavanja mag. Pavle Mlinarič na temo »Mobing«. Predstavila je definicijo »Mobinga« ter primere, ki se na tem področju pojavljajo v Sloveniji in drugod po svetu.

2009-5-6-mobing-2

Pred predavanjem so si članice kluba ogledale lepo prenovljene prostore Grand hotela Ocean na Partizanski cesti v Mariboru. Nato pa so skupaj nazdravile članicam kluba , ki v mesecu maju praznujejo rojstni dan. (Irena Sapač)

 

Obisk iz Brucka, maj 2009

2009-5-bruckV soboto, 16. maja 2009, so Maribor obiskale članice Kluba Soroptimist Bruck in članice Pevskega zbora Bruck. Članice Kluba Soroptimist Maribor so štirideset udeleženk in udeležencev obiska pozdravile v Restavraciji Rotovž. Nato so jim pokazale zanimivosti Botaničnega vrta v Pivoli in jim predstavile kulturne znamenitosti Maribora. Zvečer so skupaj uživale ob Puccinijevi operi Turandot v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru in se dogovorile za obisk v prihodnjem letu. (Irena Sapač)

 

Razstava ob 200-letnici ustanovitve Ilirskih provinc, junij 2009

2009-6-ilirskeV soboto, 13. junija 2009 so se članice Kluba Soroptimist International Maribor odzvale prijaznemu povabilu Magde Tovornik in si v Mestnem muzeju v Ljubljani ogledale razstavo ob 200-letnici ustanovitve Ilirskih provinc, Mestno hišo, Robbov vodnjak, park Tivoli, tržnico in znamenite stavbe v mestnem središču. (Irena Sapač)

 

Izlet na Lovrenška jezera, oktober 2009

V soboto, 3. oktobra 2009, smo se članice Kluba Soroptimist Maribor odpeljale na Roglo, nato pa obiskale Lovrenška jezera in Kočo na Pesku. Izlet je vodila članica kluba Slavica Tovšak. (Irena Sapač)

 

Srečanje pri Romani Voršič, oktober 2009

2009-10-14-pri-romaniV sredo, 14. oktobra 2009, so se članice Kluba Soroptimist Maribor sestale na redni letni seji pri članici Romani Voršič. Zahvalile so se dosedanjemu vodstvu kluba za dvoletno uspešno delo in nazdravile novemu vodstvu, ki bo opravljalo naloge v prihodnjih dveh letih. (Irena Sapač)

 

Humanitarna stojnica Kluba Soroptimist International Maribor, november 2009

2009-12-stojnica-1 2009-12-stojnica-2Članice kluba Soroptimist International Maribor so se že vse leto marljivo pripravljale na postavitev humanitarne stojnice v Evroparku. V obliki srečolova z raznovrstnimi darilci in božičnim žitom ter pecivom so zbirale prispevke za humanitarne namene ves dan v soboto 28. in nedeljo 29. novembra 2009. Prispevki so namenjeni podpori mladih talentov in družinam v stiski. (Irena Sapač)