SREČANJE S SOROPTIMISTKAMI NA ŠKOTSKEM

                     

                     

Soroptimizem ni samo dobrodelnost do pomoči potrebnim, je tudi spoznavanje drugih klubov in članic, druženje z njimi, povezovanje  in gojenje prijateljstva, čeprav z nekaterimi klubi samo na daljavo. To nas  bogati in dela še bolj človeške.

Naša članica prof. dr. Nada Šabec se je ob poletnem potepanju po Škotski srečala  s SI klubom v Edinburghu, katerega sedanja predsenica je Nikki Culpin. Njihov klub spada pod  področje SIGBI ( Membership of Soroptimist International Great Britain and Ireland), naš pa pod SI EU. Izmenjale so izkušnje delovanja  klubov, se pogovorile o  dejavnostih in  mogoče smo spoznale nove članice, s katerimi se bomo lahko srečevale.  Naklonjenost ideji bolj povezanega druženja je bila iskrena.

Nada je bila hvaležna za njihovo pozornost, ki so ji jo izkazale. Popeljale so jo na  kratke izlete  in ji delale kratek čas ,za kar jim je zelo hvaležna.

Posebej jo je razveselilo , ko so potrdile, da so se z njo počutile, kot da se že poznajo vrsto let.   Zelo lep poklon. In povezava  z njimi bo ostala.

Takole pa so zapisale Nadin obisk v njihovem mesečnem glasilu:

Soroptimist International Edinburgh

SIEnna 210 September 2022

SIE President’s Message

A Soroptimist from Slovenia!

Edinburgh Soroptimists welcomed a visit from a Slovenian Soroptimist,Nada Sabec from SI Maribor – the second largest town in the country. Nada is a professor at the university and contacted us through Sigbi so it was a great pleasure for several of us to meet up over coffee and chat about our different clubs – we learned that the Maribor club is thirty years old and was chartered by SI Graz in Austria – there are only two clubs in Slovenia. Nada has been to our city before so knew her way about and managed to book a tour to Loch Ness but was delighted when Myint Su and Clive drove her down to Abbotsford for a visit round Sir Walter Scott’s home in the Borders.

Slovenia is a country that looks like Austria in many ways with snow-capped mountains and lakes to the north – Nada sent some very attractive photos to us on her return home but said it was very hot and what she loved about visiting Scotland was the cooler weather – we have had a bit of that recently but also some of the alarming heat!

Nada would be delighted to welcome any Edinburgh Soroptimists who may be visiting Slovenia in the future.