Podelitev zahval prostovoljcem Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor

IMG_2650V petek, 10. junija, je Klub Soroptimist organiziral svečano podelitev zahval dijakinjam in dijakom Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor. Podelitev je bila v prostorih šole ob prisotnosti ravnateljice šole in mentoric prostovoljnega dela. Podelitve sta se udeležili dve članici kluba, vodja projekta Levina Hribernik in Roza Mlakar.

_MG_4416Šola dijake zelo spodbuja k prostovoljnemu delu na področju medgeneracijskega sodelovanja v domovih upokojencev, nadalje v društvu za gluhe in naglušne, skrbi za živali v azilu za živali in pomoči pri učenju. Razvite so še druge oblike pomoči, vendar smo se v klubu odločili, da nagrajujemo le dijake z več kot 40 urami opravljenega dela v enem šolskem letu. Prostovoljno delo prav gotovo poglablja pozitiven odnos do ljudi, ki so pomoči potrebni, hkrati pa je tudi dobra priprava za nadaljnje delo v praksi. Za organizacijo prostovoljnega dela, za usposabljanje dijakov, spremljanje njihovega dela, beleženje potreb uporabnikov in opravljenih ur sta zaslužni prizadevni mentorici.

_MG_4430V šolskem letu 2015/16 je Klub Soroptimist nagradil 18 dijakinj in dijakov. Levina se je v nagovoru prostovoljkam in prostovoljcem zahvalila za njihov trud in med drugim tudi poudarila, da lahko pri iskanju zaposlitve takšna praksa prinese iskalcu večje možnosti, da bo dobil zaposlitev. Tudi plakete, ki jih je klub podelil, naj skrbno shranijo, saj pričajo o njihovi dodatni zavzetosti za humanitarno delo. V sproščenem razgovoru so prostovoljci povedali nekaj utrinkov iz svojega dela, kako so pridobili znanje in s kakšnimi zgodbami se srečujejo. Poleg plaket je klub prostovoljcem podelil tudi vstopnice za predstave na Lentu. Prostovoljci so klubu obljubili pomoč na Miklavževi stojnici v Europarku v začetku meseca decembra. (Roza Mlakar)